Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

delavci Svet24.si

Slovenci delamo za manj, kot je evropsko ...

1712649659-0122maribor4-3-1712649604353 Necenzurirano

Ovadena županja, ki je po ovinkih prišla do ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

dejan dogaja1 Njena.si

Dejan Dogaja in Kiara Haas: Ljubezen jima daje ...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

Trenutno se predvaja

EXPLODE

UMF Radio: FERRECK DAWN (intervju)

salomon-ferreck_down

Na zabavi Ultra Europe Countdown smo ujeli mojstra, ki se je prebil z duom Redondo (Love too deep, Tattoo girl, Something else), nanizal hite Man enough, Sublime, Mad love ... se konec leta spajdašil še z Renejem Ameszom (Lord, Rosie), pred dnevi pa izdal še skladbo Higher iz žurerskega filma XOXO. Junake Ultrinih festivalov lahko na Radiu Salomon vsak ponedeljek od 23.00 spremljate v oddaji UMF Radio.

Kako si pristal v housu?

Pod imenom Dusk (sončni zahod) sem vrtel hardcore, ko sem se ga zasitil, pa sem se obrnil za 180 stopinj v house, kar sem želel poudariti tudi z imenom Dawn (zora). Ime Ferreck je izpeljanka iz mojega osebnega imena Freek, malo sem ga moral prilagoditi, ker se, sicer čisto običajno nizozemsko ime, v angleščini sliši kot frik, čudak. (smeh) Ljudje težko verjamejo, da do Love too deep sploh nisem poslušal garrage housa, so mi pa od nekdaj blizu starejši r&b, soul, hip hop, motown ... Vedno sem padal na dober funk in seksi ženske vokale, rad imam vso 'črnsko' glasbo.

Z Mad love so podložili napovednik za festival Ultra.

To je eden največjih elektronskih festivalov s podružnicami po vsem svetu. Vesel sem, da so uporabili mojo skladbo, še vedno pa čakam povabilo na nastop. (smeh) No, tudi če se to ne zgodi, je že taka izpostavitev v napovedniku super.

Kako si se našel z Redondom?

Bil sem velik fen Sandra Kleinenberga in se trudil izdati kakšno skladbo pri založbi Little Mountain. Redondo je tam že izdajal pod različnimi imeni in na neki zabavi sva se dogovorila za sodelovanje. Ustvarila sva devet skladb, med njimi Love too deep, ki je izstrelili oba. To je bila skladba, ki mi je omogočila, da sem pustil redno službo.

Dobro ste se ujeli tudi z Renejem Ameszom.

Ko sem še delal v trgovini s ploščami, sem vedno čakal njegove izdaje. Spoznala sva se pred tremi leti, lani pa končno našla čas za sodelovanje. Lord je bila četrta najbolje prodajana house skaldba leta na Beatportu, decembra je sledila Rosie, zdaj pa se že meniva za nove projekte.

Kaj si delal?

Bil sem v ID&T (Sensation White), ko ga je prevzel SFX pa sem šel k Arminovi Armadi. Ko me je Redondo poklical, da želi Spinnin odkupiti Love to deep, sem si vzel pet minut za razmislek in potrdil, da greva v to, saj sem na tak izziv čakal celo odraslo življenje – in ostal brez službe, saj gre za veliki konkurenčni založbi.

Tvoja zadnja izdaja je skladba Higher.

Zgradil sem jo okoli vokala pevke Brandi, ko pa je Pete Tong pesem spravil v film XOXO, smo jo še enkrat posneli s Kimberly Anne, ki je odpela tudi Show me love mojega dobrega prijatelja Sama Feldta. Pesem je dokaj mirna, zato me presenečajo močni odzivi na plesiščih. Prihajajoče izdaje bodo bolj energične, vračam se k Toolroomu, prihaja nekaj zanimivih sodelovanj, urejamo pa tudi pravice za še kar nekaj skladb z močnimi r&b vokali.