renata in primoz peterka 2 Odkrito.si

Pretresljiva usoda Primoža Peterke

David Beckham, Elton John Svet24.si

Vsi govorijo o tem: poglejte, kaj je po poljubu z ...

Meghan markle Svet24.si

Zdaj je jasno, kakšno je mnenje kraljeve družine...

moški, kredit, denar, kovanci, evri, depresija Svet24.si

Po tej starosti Slovenci ne bomo dobili več ...

sladoledna lučka Najstnica.si

V boj proti vnetju s sladolednimi lučkami

Lara Goršek Kos kmetija Njena.si

Lara iz Kmetije postala mamica

harry, meghan markle2 Njena.si

Razkrit resnični razlog Harryjevega joka na ...

Trenutno se predvaja

DADDY YANKEE - DURA

Najgibljivejših 100: MAHMUT ORHAN

moj_svet-mahmut orhan

Tik pred nastopom na festivalu Ultra Europe smo v Istanbulu ujeli vročega turškega didžeja, ki ima ta hip na referenčni klubski lestvici Najgibljivejših 100 Radia Salomon kar dva hita: Feel se počasi poslavlja, Save me pa grodi, da bo še večji globalni hit. Mahmut prihaja v Slovenijo jeseni, Ultra pa bo v Splitu gostovala vsaj še pet let.

V hitu Feel ste plesne vzorce povezali s tradicionalnimi turškimi zvoki, video pa posneli v Istanbulu. Zakaj Evropejce tako privlači turška kultura?

Jaz ta svetova povezujem, ker želim našo kulturo predstaviti svetu na moderen način. Turčija je velika država z bogato tradicijo, tujce privlači tudi, ker smo svetovljani. Pri nas sobivajo ljudje različnih narodnosti, ras, ki verujejo v različne bogove in govorijo različne jezike. Turčija je moderna država, a za zahodnjake še vedno precej eksotična.

Na kateri točki set se zavedli, da Feel ni le uspešnica, ampak globalni hit?

Priznam, da me je tak odziv malo presenetil, je pa bil uspeh povezan s tem, da se je za skladbo ogrela založba Ultra. Z njihovo promocijo se je res prijela. Vseeno pa uspeh ni bil naključen. Pred tem sem že nekaj časa delal kot producent in didžej, za seboj pa imam močno ekipo, s katero garamo in rastemo postopno.

Pri Ultri je izšla tudi vaša nova skladba.

Video za Save me smo posneli v Kapadokiji, kjer je pokrajina res čudovita. Vokale je prispevala romunska prijateljica Eneli, spet pa se držim svojega stila in gradim na čustvih, ki so močan element moje produkcije. Gasbo ustvarjam predvsem zato, ker lahko skozi njo izražam svoja čustva.

Turki razgibavate evropska plesišča že od 90. let. Kakšna pa je vaša domača scena?

Turki so začeli moj stil glasbe poslušati v zadnjih letih, prevladuje pop, zato se tudi v klubih vrti največ te glasbe. Kot v večini držav imamo tudi pri nas poletne in zimske klube, alternativna scena je majhna, a povezana in zagnana. Jaz sem del scene, ki jo posluša širše občinstvo. Najpomembnejše pa je, da je ponudba zabavnih vsebin pri nas zelo raznolika in pokriva cel spekter okusov, tako da si lahko vsak izbere kaj zase.