reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Trenutno se predvaja

ALL WE GOT

Najgibljivejših 100: MAHMUT ORHAN

moj_svet-mahmut orhan

Tik pred nastopom na festivalu Ultra Europe smo v Istanbulu ujeli vročega turškega didžeja, ki ima ta hip na referenčni klubski lestvici Najgibljivejših 100 Radia Salomon kar dva hita: Feel se počasi poslavlja, Save me pa grodi, da bo še večji globalni hit. Mahmut prihaja v Slovenijo jeseni, Ultra pa bo v Splitu gostovala vsaj še pet let.

V hitu Feel ste plesne vzorce povezali s tradicionalnimi turškimi zvoki, video pa posneli v Istanbulu. Zakaj Evropejce tako privlači turška kultura?

Jaz ta svetova povezujem, ker želim našo kulturo predstaviti svetu na moderen način. Turčija je velika država z bogato tradicijo, tujce privlači tudi, ker smo svetovljani. Pri nas sobivajo ljudje različnih narodnosti, ras, ki verujejo v različne bogove in govorijo različne jezike. Turčija je moderna država, a za zahodnjake še vedno precej eksotična.

Na kateri točki set se zavedli, da Feel ni le uspešnica, ampak globalni hit?

Priznam, da me je tak odziv malo presenetil, je pa bil uspeh povezan s tem, da se je za skladbo ogrela založba Ultra. Z njihovo promocijo se je res prijela. Vseeno pa uspeh ni bil naključen. Pred tem sem že nekaj časa delal kot producent in didžej, za seboj pa imam močno ekipo, s katero garamo in rastemo postopno.

Pri Ultri je izšla tudi vaša nova skladba.

Video za Save me smo posneli v Kapadokiji, kjer je pokrajina res čudovita. Vokale je prispevala romunska prijateljica Eneli, spet pa se držim svojega stila in gradim na čustvih, ki so močan element moje produkcije. Gasbo ustvarjam predvsem zato, ker lahko skozi njo izražam svoja čustva.

Turki razgibavate evropska plesišča že od 90. let. Kakšna pa je vaša domača scena?

Turki so začeli moj stil glasbe poslušati v zadnjih letih, prevladuje pop, zato se tudi v klubih vrti največ te glasbe. Kot v večini držav imamo tudi pri nas poletne in zimske klube, alternativna scena je majhna, a povezana in zagnana. Jaz sem del scene, ki jo posluša širše občinstvo. Najpomembnejše pa je, da je ponudba zabavnih vsebin pri nas zelo raznolika in pokriva cel spekter okusov, tako da si lahko vsak izbere kaj zase.