stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Trenutno se predvaja

LOVERS IN A PAST LIFE

Najgiblivejših 100: JONAS BLUE

salomon-jonas_blue1-foto_julien_duval

Na MTV SummerBlastu v Poreču smo ujeli avtorja hitov Fast Cars, Perfect Strangers, By Your Side in Mama, ki je tudi pri nas med najbolj vrtenimi radijskimi in klubskimi skladbami. (foto: Julien Duval)

Lani ob tem času je izšel hit Perfect Strangers. Kako se je odvrtelo to leto?

Že od uspeha Fast Cars živim noro življenje na neskončni turneji. Od lanskega poletja sem se ustavil za le štiri dni. Res je divje in veliko garanja, a se obrestuje. Izdal sem DJ-kompilacijo Electronic Nature, zdaj pa začenjam še istoimensko serijo zabav v londonskem klubu Ministry of Sound.

Je to življenje, kot ste ga pričakovali?

Nikoli si nisem predstavljal, da bo vse tako veliko. Prejšnji teden sva se pogovarjala z Davidom Guetto, kaj vse se mi je zgodilo v 18 mesecih. Ta hip sem globalno najbolj prodoren nov britanski glasbenik, kar je noro. S tem pa se soočam tako, da trdo delam po svojih najboljših močeh.

Kaj pa vas je najbolj presenetilo?

Čez dve milijardi predvajanj mojih skladb na spletu. Spomnim se kako vznemirjen sem bil, ko sem dosegel prvih milijon, zdaj pa se meniva o milijardah!

Zagnali ste vlog Blueprint. Je to prvi korak k šovu v stilu What would Diplo do?

Mogoče pa res. (smeh) Člani moje ekipe so tudi zabavni liki in ljudem smo hoteli dati majhen vpogled v zakulisje scene. Spustil sem jih v svoj svet, da bojo videli kako naporno je v resnici to življenje, kjer ves čas potuješ in nastopaš, ob tem pa moraš biti ustvarjalen.

Najbolj zabavna oseba, ki ste jo spoznali?

Shawn Mendes. Sem njegov oboževalec, res je dober tekstopisec in izvajalec. Povabil me je na londonski koncert, pogovarjava se o sodelovanju. S svojimi teksti je zelo vplival na moja besedila.

No, ta znate pisati. Pa nos za pevce imate. Po JP Cooperju ste z Mamo iztrelili Willama Singa.

Nek tabloid me je označil za Simona Cowella plesne scene. No, upam, da ne izgledam tako kot on. (smeh)Z mladimi pevci sem začel delati, ker znani niso hoteli peti mojih pesmi. Tega sem se držal tudi potem, ko so se mi začeli ponujati zvezdniki, ker je to moja strast, a seveda bo treba posneti tudi kaj z uveljavljenimi imeni. Lotil sem se že dela na prvem albumu, sedem pesmi je posnetih, izid načrtujemo za začetek leta 2017.

cffa222c8d806ec1c3b36f6c56c6b4ca.jpeg