900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Trenutno se predvaja

RIPTIDE

TRAM 11 PRI MIKIĆU

tram11

Med pripravami na težko pričakovani koncert zagrebških hip hop pionirjev Tram 11 v Cvetličarni (3. februar) sta legendarna rimoklepa Target in General Woo na radiu Salomon obiskal Igorja Mikića, njihovemu pomenku pa lahko v nedeljo 28. januarja ob 22h prisluhnete v posebni izdaji oddaje Pump It Up – kjerkoli v živo in iz arhiva tudi na www.radiosalomon.si.

Koliko vaju je presenetilo, da sta ob ponovni združitvi moči, po 14 letih solo karier, razprodala Dom sportova?

Verjeli smo, da nam lahko uspe narediti velik koncert, a vseeno ne tako velik. Ciljali smo na malo dvorano za 3.500 gostov, se po 18 dneh preselili v veliko in 45 dni pred koncertom razprodali 9.000 vstopnic. Bili smo v šoku, morali smo dojeti, potem pa pripraviti res dober program.

Kako vama je všeč sodoben urbani zvok, zdaj je na pohodu trap?

V primerjavi s klasičnim zvokom, je tu dodanih še več stvari in bolj raznolik je. Izhajava iz afrocentričnega hip hopa, poslušala sva raperje, ki so bili proti bandam, promovirali so pozitivo, danes pa bi bili vsi gangsterji. A to je le del zgodbe. Ponudba je pestra, tudi klasičnega rapa je veliko, v naši regiji pa je od takrat, ko sva začenjala, postal široko sprejet.

V Hrvatskih velikanih sta konec 90. let obračunala s korupcijo in politiko. Ni se prav veliko spremenilo.

Ja, na žalost. V celi regiji živimo v napol socialističnem sistemu, pravega kapitalizma sploh še nismo doživeli. Iz tega izhajajo vse težave: država je velika, samo jemlje, ljudje so brez denarja, politika pa se namesto, da bi skrbela za ljudi že dvajset let vrti okoli velikih tem, kot je meja. Je pa zdaj bolj raznoliko, več stvari nam je dosegljivih, življenje je boljše kot včasih, internet pa nam je tudi odprl vrata v svet, da nismo več tako omejeni na ta prostor.

Kdo bi nastopal v njej, če bi pesem Mokri snovi posnela danes?

Lidija Bačič, Maja Šuput in Lana Jurčević zagotovo! (smeh) Lano poznava še čisto z začetkov njene kariere, ko je posnela duet Zašto me nečeš s splitsko hip hop skupino Promili.

S čim se še zabavata te dni?

Piševa rime, celo leto bova počasi snemala nov album, Vručinu gradskog asfalta bova spet izdala na vinilu, prihaja tudi DVD s posnetkom koncerta v Domu sportova.

Kaj boste igrali v Ljubljani?

Največje hite, podobno kot v Domu sportova, le v drugem zaporedju. Prihajava z didžejem in bendom, ogrel nas bo mladi raper Pendrek, čaka vas skoraj dveurni šov in after.