stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Trenutno se predvaja

BEAT OF YOUR HEART

Airplay 50: LOST FREQUENCIES

Kurzschluss 23.12.2017 - Photo ZigaIntihar.com-150

Za 24-letnim belgijskim didžejem in glasbenim producentom Felixom De Laetom, je super sezona, v kateri je kot novinec leta skočil tudi na prestižni seznam Top 100 DJs, ki meri globalno priljubljenost didžejev. Po hitih Are You With Me in Reality je predlani izdal prvi album, lani smo plesali na All Or Nothing, z Netskyjem je posnel Here With You, od leta pa se je poslovil z duetom Crazy (z Zonderlingom, s katerim sta vrtela tudi na Kurzschlussu), ki pridno pleza tudi proti vrhu lestvic Najgiblivejših 100 in Airplay 50. (G. Z.; foto: Žiga Intihar)

Po čem si boste zapomnili leto, v katerem ste skočili na 26. mesto Top 100 DJs?

Po Deluxe verziji albuma Less is More, na kateri je 16 skladb, tudi vsi singli, ki sem jih malo prearanžiral. Pa po arenskem nastopu, ki sem ga gostil v Antwerpnu. Bil sem na Tomorrowlandu in kupu velikih festivalov, pa po Top 100 DJs, nekaj duetih ...

Ne pozabite na turnejo s Chainsmokers.

To je bila tudi zanimiva izkušnja, ja, saj sem ogreval njune nastope v arenah za 20-30.000 ljudi. Ob nastopih smo se tudi družili in res sta super zabavna fanta.

Kar nekaj vaših skladb stoji na izraziti kitarski melodiji. Zakaj punce padajo na fante s kitaro?

Se vam zdi, da se to še vedno dogaja tako kot včasih, ko so svetu vladali rockerji? (smeh) Danes so v igri tudi didžeji. Mogoče je pa slava tista, ki jih privlači?

Kaj je težje v tem poslu: se prebiti ali ostati v igri? S prvencem ste osvojili svet, a v hudi konkurenci in hitrem spreminjanju trendov ste se tudi obdržali.

Dobro je, da že takoj na začetku sam pri sebi razčistiš kaj bi sploh rad počel in bil, živiš svoje življenje in delaš stvari, ki te veselijo. Ustvarjam veliko glasbe, ki mi je všeč, zabavam pa se tudi s prirejanjem skladb manj znanih glasbenikov, ki se me dotaknejo in za katere čutim, da imajo neizkoriščen potencial.

Kaj pa ko predelujete tujo glasbo, sploh ko vas najemajo za remiksanje imen, kot so Alan Walker (Alone), Miley Cyrus (Malibu), Major Lazer in Justin Bieber (Cold Water) …

Ko mi pošljejo posnetke, najprej izbrišem skoraj vse, kar mi ni všeč in kar definira original. Pri Cold Water sem izbrisal vse, kar je značilno za zvok Major Lazer, zgradil novo skladbo z originalnim vokalom ter dodal kitarsko melodijo. Ohranil sem le dva elementa originala. Pri Miley sem prav tako ohranil le vokal in mu dal novo življenje v skladbi, ki skoraj ne vsebuje elementov originala.

Lani ste posneli svojo verzijo Haddawayeve klasike 90. let What Is Love. Koliko se vas je dotaknil evrodance, ki so ga sooblikovali tudi belgijski producenti?

Ob tej glasbi se spominjam predvsem trenutkov, ki sem jih preživel na počitnicah, ob morju. Seveda poznam original, a za to pesem sem se ogrel šele ob akustični izvedbi Jaymesa Younga. Posnel sem remiks njegove verzije, ki je zaradi zanimanja nato izšel kot moj singel. Ja, vem, čudna pot. (smeh)

Kako pa sta se našla z Netskyjem? Glasbeno sta iz različnih svetov, sta pa oba Belgijca.

Belgijska elektronska scena je povezana, glasbeniki in didžeji, ki vrtimo house, drum & bass, hardstyle, tehno ... sodelujemo ter se pogosto srečujemo na festivalih doma in v tujini. Z Netskyjem sva se predlani spoznala na festivalu v Avstriji, se spoprijateljila in na neki točki začela razmišljati, da bi kaj naredila skupaj. Povabil sem ga v studio z željo, da posnameva nekaj izven najinih žanrov. Tako je nastala skladba Here With You, ki ni ne house ne drum & bass. Zelo prijeten tip je, pri tem projektu sva se res zabavala.

Aktualni hit Crazy pa ste posneli z duetom Zonderling.

Zanimivo, da sva v Ljubljani nastopila skupaj z Jaapom, saj so naju povabili še pred zidom ta skladbe. Predlani smo se spoznali preko twitterja. Všeč mi je bila njuna obdelava Oxiine Domino in sem ju prosil za kopijo. Lani sem predlagal soelovanje in in po dobrem letu je končno nastal duet Crazy.

Načrti?

Prihaja nekaj zanimivih izdaj pri moji založbi Found Frequencies, moj nov EP, zelo se veselim tudi ameriške turneje z Donom Diablom. Poleti me je vprašal, če bi šel z njim in ker mi je všeč, kar dela, sem potrdil. Lepo se dopolnjujeva, jaz odpiram večere, on pa jih zaključuje s tršim zvokom.

V čem bi še lahko bili tako uspešni kot v glasbi?

V spanju! (smeh) Zadnjih pet let sem tako osredotočen na glasbo, da nimam časa za nič drugega. V mlajših letih sem plaval pa v študiju ekonomije sem tudi užival. Rad imam filme in video igrice. Brat je igričar, tako me redno obvešča kaj se splača igrati.