Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Trenutno se predvaja

TURN ME ON

SMETANA LETA 2016

salomon-moj_svet-nipke

Če ste minuli vikend zamudili lestvico stotih najbolj vrtenih skladb na Radiu Salomon v letu 2016, boste še eno priložnost za poslušanje ta konec tedna. Pa poglejmo, kaj je zaznamovalo valove, ki že četrt stoletja narekujejo trende na domači urbani radijski sceni.

Nadaljujejo se sušna leta, ko domača scena ne ustvarja več velikih hitov, ki bi se zares dodatknili celotne populacije. V stoterici je enajst in pol slovenskih skladb (Rebeka Dremelj je Do Jadrana posnela z Djomlo KS), od uveljavljenih izvajalcev so zraven Siddharta (Ledena), Jan Plestenjak (Prelepa za poraz), Omar Naber (Hej ti) in Alya (Spet in spet), še več etra pa so zapolnili mladinci: Clemens (Jst bi te mel), Žan Serčič (Summer Story), Nejc Lombardo (Moja kitara), D Base (Spet živ) in Alex Volasko (Pesem in poljub), da je bilo to zares njegovo leto, pa je z najbolj vrteno domačo skladbo, Všeč tko kotje na 12., in Noben me ne razume na 69. mestu potrdil Nipke.

Najbolj vrteni hiti leta so Faded (Alan Walker), Don't be so shy (Imany ft Filatov & Karas), This girl (Kungs vs Cookin' On 3 Burners), Sofia (Alvaro Soler) in Cheap Thrills (Sia), najbolj hitoidni izvajalci pa Justin Bieber s petimi skladbami, Drake in Zara Larson s štirimi, Adele, Chainsmokers, Robin Schulz in Twenty One Pilots so navrgli po tri hite, po dva pa ob Nipkeju še Alan Walker, Coldplay, David Guetta, DJ Snake, MØ, Sean Paul, Jonas Blue, Rihanna, Shawn Mendes. (foto: Grega Wernig)