požar avto hiša Svet24.si

V požaru v Radljah ob Dravi uničeni osebni ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

zaprti-menedžerji Necenzurirano

Racman na Dobu: kdo od znanih menedžerjev je pred...

ruska propaganda rusija Reporter.si

Na spletnem portalu RTV Slovenija Putinovih trolov...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

Trenutno se predvaja

WANNA DANCE

''Ko smo prišli na oder, je vse eksplodiralo.''

uvodna

Veterani, še pomnite? 

Pred zavidljivimi 26-imi leti je ekipa nadobudnih glasbenih zanesenjakov z Deanom Windischem na čelu pričela z ustvarjanjem neverjetne zgodbe o uspehu. Gre za zgodbo o radijski oddaji Dee Jay Time, ki je največjim žurerjem ponudila tisto nekaj več - popularno, novo, edinstveno glasbo, ki je Slovenija vse do takrat še ni poznala. 

''Norija, ki jo je sprožil program, je bila neverjetna.'' 

Velik uspeh so doživele tudi njihove kompilacije in mixi uspešnic, ki jih najdemo v legendarnih Belih albumih, Power mixih in seveda na največjih Dee Jay Time zabavah vrhunske ekipe, ki je celih 26 let polnila največja prizorišča po celotni državi. 

Od radijske oddaje do največjih uspešnic, najglasnejših zabav in polnih diskotek

''Kaj če bi? Nihče ni verjel, da nam bo uspelo,'' o začetkih ikoničnega programa pove njegov oče in vodja, Dean Windisch, tistim, ki se po navadi nahajate pod odrom, bolj znan pod imenom Dean On The Mike.

Slovenci smo tujo glasbo namreč sprejeli precej pozno, šele v 80-ih letih, in sicer z nastankom lestvice slovenskih diskotek na radiu Val 202. ''Ta lestvica je takrat povzročila pravo norijo, pa tudi čas - to je bila nova romantika, mešalo se nam je,'' o začetkih vstopa tuje glasbe na slovenski trg pove Dean, ki se je takrat kalil za mikrofonom šolskega radia in spremljal italijanske radijske postaje, na katerih je bila popularna glasba tistega časa bolj prisotna.

''To je bila nova romantika, mešalo se nam je.'' 

Pot je očeta Dee Jay Time programa kasneje zanesla na radio Salomon, kjer je skupaj z vrhunsko ekipo ustvaril zgodbo o neverjetnem uspehu. Skupaj ustvarjajo program, ki je v stiku s svetovnimi lestvicami in trendi v pop kulturi, posebno pozornost pa namenjajo ustvarjanju legendarnega Dee Jay Time programa.

Promo-2_.jpg

Ko te vodi takšna ljubezen do glasbe, ne poznaš besed ''ne znam'', ''ne zmorem'' 

Čeprav jim nihče ni verjel, da jim bo uspelo, so pred 26-imi leti, skupaj z Dj Andy-jem in Dr Silvano Dj-em odločili, da preprosto poskusijo. Pa čeprav brez več tisoč evrov vredne opreme in brez znanja, ki so ga imeli tuji glasbeni ustvarjalci. 

Na pustno soboto so v studiu postavili dva gramofona in povabili DJ-e, ki so glasbo miksali v živo. ''Oddaja je bila neverjetno dobro sprejeta ... zato smo si rekli, da to moramo početi - vsak dan,'' svoje spomine začetke ustvarjanja legendarnega programa strne njegov vodja. 

Ker vrtenje popularne glasbe preprosto ni bilo dovolj, so moči združili z vrhunskim Matjažem Zupanom, s katerim so ustvarjali največje kompilacije, Power mixe, Bele albume in pripomogli k prepoznavnosti številnih zvezd tistega časa. Začela se je manija zasedb 4FUN, Kingston, Power Dancers, Karme, Colonie in še mnogih drugih. 

Še pomnite največjih uspešnic Amore mio, Laure ni več, Ujemi me, Ti Da Bu Di Bu Da, Jaz potrebujem več? Ali pa legendarnih We Like To Party, Boom Boom Boom Boom, Wannabe in drugih? 

Kmalu je uspeh Dee Jay Time programa nevzdržno naraščal, ta pa se je preselil v največje dvorane, diskoteke in prizorišča tistega časa. Rezidenca originalne zasedbe Dee Jay Time, kateri se je sčasoma pridružil tudi DJ Jure, je vsak petek kar tri leta zapored bila legendarna diskoteka Lipa. ''Če nisi prišel do 22.ure noter, si ostal zunaj, tako polno je bilo, saj so ljudje ostajali do jutranjih ur,'' se tistih časov spominja Dean. 

Evforija, nore zabave in neverjetna energija so se kmalu preselili tudi v takrat največjo dvorano v Sloveniji - Halo Tivoli, ki so jo vsakič znova napolnili do zadnjega kotička. 

IMG_20161025_1800157.jpg

''Malo stvari te tako fascinira - ko smo prišli na oder, je vse eksplodiralo.'' 

Na prvi zabavi je množica ljudi tako dvignila temperaturo, da se je pod njimi stopil ves dvoranski led. Na drugi so vroče plesalke odvrgle oblačila in poskrbele za šok vseh prisotnih. Na tretji so oder postavili na sredino prizorišča. Vsaka zabava posebej je bila milo rečeno edinstvena. ''Ta generacija je zabave dojemala drugače. Prišli so, družili so se brez telefonov in marsikdo je na naši zabavi spoznal ljubezen svojega življenja,'' ponosno pove vodja programa. 

Poklon 90-im letom in prelomu tisočletja, kot ga še ni bilo

Beseda nanese na vzdušje, ki ga Dean začuti ob tem, ko na odru dvigne in zabava množice obiskovalcev. ''Prisotna je neka čarobnost, saj se s publiko povežeš na prav poseben način,'' pravi eden od najglasnejših in najvidnejših predstavnikov ekipe Dee Jay Time, ki predanost obiskovalcev zabav Dee Jay Time programa dojema kot prav poseben privilegij.

''Naša letošnja zabava v Stožicah, s katero se poklanjamo 90-im letom in prelomu tisočletja, bo nekaj posebnega. Bo zahvala vsem tistim poslušalcem in obiskovalcem, ki nas spremljajo že 26 let. To je bilo prelepih 26 let povezanosti in posebnih trenutkov,'' poudari in doda, da se jim bodo 30. oktobra 2019 v ljubljanski Areni Stožice, na odru V ŽIVO pridružila tudi največja imena tistega časa. 

Dali bomo ROKO V OGENJ za DEE JAY TIME!

S ponosom pove, da gre za največjo Dee Jay Time zabavo doslej. Za poseben poklon najlepšim časom bodo poskrbeli tudi glasbeniki, ki so po Deanovih besedah sinonim za pravo žurko. Po 25-ih letih v Slovenijo namreč prihaja ena in edina zasedba SCOOTER, ki bo obiskovalce v živo razvnemala s svojimi legendarnimi Maria (I Like It Loud), Nessaja, Hyper Hyper in še mnogimi drugimi. 

Poleg tujih zvezdnikov pa se bodo originalni zasedbi Dee Jay Time, ki bo v popolni postavi na odru stala po več kot 20-ih letih, pridružila tudi največja imena slovenske glasbe, ki so zaznamovala tisti čas.

Pripravljajo repertoar največjih in najglasnejših uspešnic tistega časa 

Prihajajo Jan Plestenjak s svojimi uspešnicami Amore mio in Tvoj song, Miran Rudan z legendarno Laure ni več, Mambo Kings s svojimi Palme in valovi ter Preveč je lepih deklet4FUN s Kraljico noči in Ne laži mi, Kingston s svojimi Cela ulica nori in Ko bo padal dež, Colonia z legendarno Za tvoje snene oči, Flirrt z uspešnico Romeo in Julija, Karma s svojo uspešnico Sedam dana, Dadi daz z legendarno Kalimero, Anja Rupel s svojo Odšla bom še to noč in še mnoge druge legendarne uspešnice tistega časa. 

''Pridružila so se nam vsa tista imena, s katerimi smo v 90-ih in ob prelomu tisočletja ustvarjali nepozabne trenutke in to, da bomo znova zažurali skupaj je en velik privilegij. Obiskovalci pa bodo zagotovo prišli na svoj račun, saj ne bodo pogrešali ničesar, na nobeno pesem ne bomo pozabili,'' poudarja Dean, ki pravi, da bi zasedba lahko povabila še koga, saj presenečenj nikoli ni dovolj. 

Pustimo se presenetiti ... 

Vstopnice po NAJNIŽJIH cenah so ŽE V PRODAJI, in sicer na prodajnih mestih Eventim, bencinskih servisih Petrol in poslovalnicah Pošte Slovenije

FB_828x315.jpg