vzajemna_pl_30.09.11 Svet24.si

Neverjetno! Vzajemna bo decembra znižala premijo ...

janez jansa dz (2) Svet24.si

Vlada v zapiranje države spet mimo ustave in ...

kate nekoc 1 Svet24.si

Kraljica išče čistilko, Kate pa rada reciklira

bojan pozar-pl Reporter.si

Propadli politik Bojan Požar sedi na dobrem ...

andrej vizjak Necenzurirano

Vse afere in sporni posli ministra Vizjaka

kmetija Njena.si

Kmetija: Nagrada za zaupanje je nož v hrbet

doncic 21 re Ekipa24.si

KAKŠNA LJUBEZEN!!! Dončić preprosto NE MORE ...

Trenutno se predvaja

THATS WHAT I WANT

Skupina Generali z višjo bonitetno oceno in napovedjo naložb v zelene in trajnostne obveznice

Group CEO Philippe Donnet

V okviru panela o javno-zasebnih partnerstvih je poudaril pomen tega pristopa za uspešno reševanje pomembnih svetovnih izzivov, kot so terorizem, kibernetska tveganja, podnebne spremembe in pandemije.

»Rešitve za soočanje s temi izzivi lahko temeljijo le na sodelovanju na vseh ravneh, zlasti na javno-zasebnih partnerstvih. Kot zavarovalnica v tovrstno sodelovanje močno verjamemo,« je izpostavil Philippe Donnet, ki je bil med govorci edini predstavnik zavarovalniške industrije. Na dogodku so bili sicer prisotni številni vodilni s političnega in gospodarskega prizorišča ter zasebnega sektorja, med njimi predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen, generalni sekretar Združenih narodov António Guterres, evropski komisar za gospodarstvo Paolo Gentiloni, posebni ameriški predsedniški odposlanec za podnebje John Kerry ter ameriški podjetnik in filantrop Bill Gates.

Vrh EU o trajnostnih naložbah 2021 je bil organiziran po predstavitvi novega Evropskega zelenega dogovora, katerega cilj je, da Evropa do leta 2050 postane prva podnebno nevtralna celina. Na dogodku so bili udeleženci naprošeni, naj se k pobudi zavežejo skladno s trajnostnimi cilji, ki jih določa Evropska komisija. »Zavezujemo se, da bomo do konca leta 2022 vložili tri milijarde evrov v trajnostne in zelene obveznice,« je v svojem nastopu ob tem poudaril Donnet. Ta zaveza je skladna s ciljem, predvidenim v novi strategiji Skupine Generali za varstvo podnebja, ki v obdobju 2021–2025 predvideva 8,5–9,5 milijarde evrov novih zelenih in trajnostnih naložb.

Fitch izboljšal oceno za Skupino Generali – iz stabilne v pozitivno

Bonitetna agencija Fitch je medtem 8. oktobra 2021 revidirala napovedi za Skupino Generali in oceno iz stabilne spremenila v pozitivno. Agencija je potrdila tudi oceno finančne moči zavarovalnice (A-) in bonitetno oceno izdajatelja (BBB+). Napovedi odražajo izboljšanje finančnega vzvoda Skupine Generali v letu 2020 in zmanjšanje tveganja koncentracije italijanskih državnih sredstev. Agencija Fitch pričakuje, da bo Skupina Generali v letih 2021 in 2022 še naprej postopoma zmanjševala koncentracijo italijanskih državnih obveznic. Bonitetne ocene odražajo močno kapitalizacijo in poslovni profil Skupine ter stabilen zaslužek.