hiša 5 Svet24.si

(Foto) Tako lepe hiše bodo dobili namesto ...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Trenutno se predvaja

MELANHOLIJA

Generali za javnost odpira beneško palačo Procuratie Vecchie, ki bo novi dom fundacije The Human Safety Net

medium_2021-11-11-9116d30f59

Benetke, 8. april 2022 – Beneška znamenitost, palača Procuratie Vecchie (t.i. prokuracije) na Trgu svetega Marka, po petletni prenovi ponovno odpira svoja vrata. Za obnovo je poskrbel arhitekturni biro David Chipperfield Architects iz Milana. Bogata kulturna dediščina stavbe bo dobila mednarodne razsežnosti z družbenim pomenom. Pokrovitelja prenove sta italijanski ministrstvi za kulturo in turizem.

generali
Procuratie Vecchie v Benetkah
Generali

Glavni izvršni direktor Skupine Generali Philippe Donnet je dejal:

»Ponovno odprtje stavbe Procuratie Vecchie predstavlja zgodovinski trenutek, tako za lokalno kot tudi za mednarodno skupnost. Po petih stoletjih svetovno znana ikonična zgradba še vedno odraža del prvotnega poslanstva beneških prokuratorjev: pomagati najšibkejšim v družbi. Tukaj je dom pobude Generalija The Human Safety Net (Mreže ljudi, ki pomaga ljudem), ki bo prostor za izmenjavo idej in dialoga za premagovanje družbenih izzivov današnjega sveta ter za spodbudo obiskovalcev k ukrepanju za pomoč ranljivim skupinam. To bo prostor, odprt za vse, ki prav tako v celoti podpira idejo, da Benetke postanejo svetovna prestolnica trajnosti. Ni lepšega kot dejstvo, da smo praznovanje začeli lani, ob 190-letnici Skupine Generali in zaključili s partnerstvom v Razvojnem programu Združenih narodov. Zahvaljujem se vsem, ki so prispevali svoj del pri tem pomembnem mejniku v zgodovini Skupine Generali.«

Izjava arhitekta Davida Chipperfielda:»Hvaležni smo družbi Generali in mestu Benetke, da sta nam zaupala prenovo stavbe Procuratie Vecchie. Popravilo, ponovno povezovanje in adaptiranje številnih plasti te zgodovinske strukture je bil zelo zapleten in navdihujoč izziv, ki nas ponovno povezuje z močjo arhitekture kot otipljive substance in kot procesa sodelovanja. Veselimo se, da se bo stavba ponovno vključila v mesto in tako podpirala Benetke kot živo mesto dejavnosti in inovacij.«

generali
Procuratie Vecchie v Benetkah
Generali

Zaščita najranljivejših

Več kot 500 let stara stavba, ki se razteza vzdolž celotnega severnega dela trga, bo prvič odprta za javnost kot dom fundacije družbe Generali – The Human Safety Net – mreže ljudi, ki pomaga ljudem. Njen cilj je sprostiti potencial ljudi, ki so ranljivi zaradi težkih okoliščin, v katerih živijo, da bi njim, njihovim družinam in skupnostim, v katerih živijo, pomagali izboljšati življenjske razmere in jih opolnomočiti. V tretjem nadstropju je na ogled razstava »Svet potenciala«, ki jo je pripravila Orna Cohen iz Dialogue Social Enterprise. Obiskovalcem ponuja personalizirano izkušnjo The Human Safety Net, namen te pobude in dela z prikrajšanimi osebami v 23 državah. Razstavna pot obiskovalcem pomaga, da se povežejo s svojimi lastnimi potenciali skozi raziskovanje lastnih značajskih moči, hkrati pa jim omogoča, da v ljudeh okoli sebe vidijo tisto najboljše.

Na drugem koncu stavbe je The Hall, nov najsodobnejši avditorij za mednarodne simpozije, kongrese in dogodke, katerih jedro so trajnostni cilji. To bo prizorišče za poglobitev globalnega dialoga o vprašanjih, ki jih obravnava The Human Safety Net: razvoj v zgodnjem otroštvu, starševstvo, družbeni vpliv, vključenost in socialno podjetništvo. V središču tretjega nadstropja je Vozlišče, prostor za skupno delo, kjer se lahko ekipe gibanja The Human Safety Net, njihovi partnerji iz nevladnih organizacij, udeleženci programa in prostovoljci srečujejo ter sodelujejo in obiščejo kavarno The Café, ki jo upravlja družba Illy.

generali
Procuratie Vecchie v Benetkah
Generali

Umetniško zasnovo prvega nadstropja je upravljal Davide Rampello iz Davide Rampello & Partners Creative Studio, medtem ko so za zasnovo notranjosti in razstavnega prostora, postavitev, grafiko in multimedijsko področje poskrbeli v Migliore+Servetto.

Impresiven projekt obnove, ki daje novo življenje Trgu sv. Marka

Z otvoritveno slovesnostjo so pozdravili dolgo zgodovino stavbe, Generalijeve vezi z Benetkami ter pogled v prihodnost. Flotilja tradicionalnih čolnov iz Generalijevega squeroja, ki so jih upravljali zaposleni, je dvignila vesla v tradicionalni pozdrav l‘alzaremi in pozdravila ugledne povabljene goste iz sveta italijanske in evropske politike ter kulture. Na trgu jih je pričakal pevski zbor in tradicionalni transparenti na fasadi stavbe Procuratie Vecchie, ki so na odražali Generalijev cilj, da bi stavbi vdihnili nov družbeni pomen. Novo glavno stopnišče krasi instalacija italijanskega kiparja Edoarda Tresoldija. Generali bo v stavbi ohranil pisarne predstavništva, lokalnih podjetij, kulturnih ustanov in fundacije.

generali
Procuratie Vecchie v Benetkah
Generali

Generali in Program Združenih narodov za razvoj

Generali danes podpisuje tudi ambiciozen večletni sporazum s Programom Združenih narodov za razvoj (UNDP). V okviru tega partnerstva se Generali zavezuje, da bo programu zagotovil tako tehnična kot finančna sredstva za Sklad za zavarovanje in financiranje tveganj (IRFF), platformo programa ZN za razvoj in uvedbo rešitev za zavarovanje in financiranje tveganj, ki je del trajnostnega finančnega vozlišča UNDP.

Z osredotočanjem na oblikovanje inovativnih rešitev, povezanih z zavarovanjem, ki pospešujejo doseganje ciljev trajnostnega razvoja, bosta Generali in UNDP med drugim sodelovala pri raziskovanju novih parametričnih instrumentov, ki privabljajo tvegani kapital, krepijo mala in srednja podjetja, povečujejo podnebno in finančno odpornost, zmanjšujejo ranljivost in zagotavljajo stroškovno učinkovitost v okviru trajnostnega razvoja.

Kako na ogled palače

Stavba Procuratie Vecchie bo odprta za javnost od srede do ponedeljka (10.00–19.00, zadnji vstop ob 18.00). Informacije za obiskovalce so na voljo na povezavi: https://www.thehumansafetynet.org/visitaworldofpotential. Polovico zneska od vsake plačane vstopnice bo prejel eden izmed programov The Human Safety Net po izboru obiskovalcev.  

THE HUMAN SAFETY NET

The Human Safety Net je globalno gibanje ljudi, ki pomagajo drugim ljudem. Poslanstvo THSN je spodbuditi posameznike iz ranljivejših skupin in jim tako omogočiti, da spremenijo življenje svojih družin in skupnosti. Programi gibanja The Human Safety Net podpirajo ranljive družine z majhnimi otroki in begunce, ki jih skozi delo vključujejo v njihovo gostiteljsko skupnost. Za to v THSN združujemo moči z nevladnimi organizacijami in zasebnim sektorjem v Evropi, Aziji in Južni Ameriki. Smo omrežje, ki je odprto za sodelovanje s podjetji, družbami in fundacijami, ki imajo enake cilje kot mi. Gonilna sila gibanja The Human Safety Net je fundacija, ki jo je Skupina Generali ustanovila leta 2017 in je dejavna v 23 državah z več kot 61 nevladnimi partnerskimi organizacijami.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

GENERALI, d. d., ki je v Sloveniji prisotna od leta 1997 in letos obeležuje 25-letnico, je vodilna mednarodna zavarovalnica v Sloveniji in del Skupine Generali. Skupina Generali je eden največjih svetovnih ponudnikov zavarovanj in upravljanja premoženja. Ustanovljena je bila leta 1831, prisotna je v 50 državah sveta, s skupnim prihodkom od premij, ki je leta 2021 presegel 75,8 milijard evrov. Z več kot 75.000 zaposlenimi po vsem svetu in 67 milijoni strank ima Skupina vodilni položaj v Evropi in vedno bolj pomembno pozicijo na trgih Azije in Latinske Amerike. V Avstriji, Srednji in Vzhodni Evropi Skupina deluje preko svoje regionalne pisarne v Pragi. V 13 državah je ena izmed treh glavnih zavarovalnic. Ob zavezi k trajnostnemu delovanju, je Generalijeva ambicija postati vseživljenjski partner svojim strankam, ki ponuja inovativne in prilagojene rešitve v edinstveni distribucijski mreži. Skupina je trajnost v celoti vključila v vse strateške odločitve, da bi ustvarila vrednost za vse zainteresirane strani in hkrati zgradila pravičnejšo in odpornejšo družbo.