premk1 Svet24.si

Francki se mož oglaša z drugega sveta

morski pes, avstrijska turistka Svet24.si

Morski pes avstrijski turistki odgriznil nogo in ...

sds, janez janša, Necenzurirano

Demontaža druge republike #kolumna

golob jansa bobo Reporter.si

Kako Janša Goloba blati pred Evropo - in kako ...

imgonline-com-ua-twotoone-49R0E54WwN2Z3bU Ekipa24.si

To lahko samo Hojs! Odziv na epsko zmago nad ...

Dejan Vukobratović Njena.si

Takšen je bil Dejan kot dolgolasec!

delius-barisic Ekipa24.si

Konec dvomov! Iz Olimpije prišlo sporočilo, ki ...

Trenutno se predvaja

FIESTA LOCA (2)

Generali letos v uporabo predal še sedem inovativnih 3D zeber po Sloveniji

mediaspeed0917

Otroci, invalidi, starejši, pešci, kolesarji ter tisti na rolerjih in skirojih so najranljivejši udeleženci v prometu. Pri zavarovalnici Generali pa želijo s postavitvijo inovativnih 3D prehodov za pešce v okviru iniciative Varno ima vedno prav povečati ozaveščenost o večji varnosti na območjih umirjenega prometa. Partnerji projekta so še Zavod Varna pot in občine, ki so se pridružile.

generali, zebra
Novo pridobitev so vsepovsod pozdravili z navdušenjem.
Generali

»Skupaj z Zavodom Varna pot in partnerskimi občinami po Sloveniji smo sklenili, da želimo na inovativen način opozoriti na problematiko prometne varnosti ter z ozaveščanjem prispevati k znižanju števila prometnih nesreč na območjih umirjenega prometa. 3D zebre vidimo kot dolgoročne, trajnostne rešitve za večjo varnost, s katerimi gradimo vseživljenjska partnerstva na vseh področjih, tudi na področju preventive v prometu,« pravi Vanja Hrovat, predsednica uprave Generali zavarovalnice d. d.

Letos so ​navidezno tridimenzionalne prehode za pešce izrisali v sedmih občinah: v Piranu, Kobaridu, Novem mestu, Črnomlju, Murski Soboti, Mariboru in Kranju. Pridružile so se lanskim štirim, zarisanim v Velenju, na Ptuju in Ljubljani. 3D zebre so kreativen in inovativen poseg v prometno infrastrukturo, zato so tudi bolj opazne od običajnih prehodov. V zavarovalnici Generali želijo z njihovim umeščanjem na področjih umirjenega prometa tako povečati varnost ranljivih skupin v prometu in še bolj spodbuditi pozornost voznikov na območjih umirjenega prometa.

zebra, tridimenzionalna
Navidezno tridimenzionalne prehode za pešce so letos izrisali v sedmih občinah.
Generali

Novo pridobitev so vsepovsod pozdravili z navdušenjem. Občani in širša javnost so lahko z glasovanjem izbrali lokacijo, kjer naj bo 3D zebra izrisana v posamezni občini. Predstavniki Svetov za preventivo v cestnem prometu, ravnatelji šol in vrtcev ter župani partnerskih občin pa se nadejajo, da bodo rezultati – manj žrtev v prometu – opazni takoj. Učencem šol oziroma vrtčevskim otrokom se je ponekod ob slavnostnih predajah 3D zeber v uporabo pridružil tudi raper Trkaj, avtor himne projekta, ki nosi naslov "Varno prav". Pesem, ki jo sedaj prepevajo otroci od Pirana do Murske Sobote, od Kranja do Novega mesta, pa opozarja na pomen previdnosti v prometu in pravi: "lajf ni dirka" in je "treba merkat" ter s tem nagovarja šolarje in njihove starše, da skupaj pomagajo zmanjšati število žrtev med ranljivimi udeleženci v prometu.

trkaj
Raper Trkaj je avtor himne projekta, ki nosi naslov "Varno prav".
Osebni arhiv

»Leta 2021 se je število umrlih v cestnem prometu v primerjavi z preteklim letom povišalo za 42,5 %. Delež umrlih ranljivih udeležencev cestnega prometa pa je lani znašal kar 53 % vseh umrlih in je bil tako največji v zadnjem 5-letnem obdobju,« je izpostavil Robert Štaba iz Zavoda Varna pot. Skupaj si tako vsi partnerji v projektu prizadevajo, da bodo te številke čim prej nižje.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

GENERALI, d. d., ki je v Sloveniji prisotna od leta 1997 in letos obeležuje 25-letnico, je vodilna mednarodna zavarovalnica v Sloveniji in del Skupine Generali. Skupina Generali je eden največjih svetovnih ponudnikov zavarovanj in upravljanja premoženja. Ustanovljena je bila leta 1831, prisotna je v 50 državah sveta, s skupnim prihodkom od premij, ki je leta 2020 presegel 70,7 milijard evrov. S skoraj 72.000 zaposlenimi po vsem svetu in 65,9 milijoni strank ima Skupina vodilni položaj v Evropi in vedno bolj pomembno pozicijo na trgih Azije in Latinske Amerike. V Avstriji, Srednji in Vzhodni Evropi deluje Skupina preko svoje regionalne pisarne v Pragi. V 12 državah je ena izmed treh glavnih zavarovalnic. Ob zavezi k trajnostnemu delovanju, je Generalijeva ambicija postati vseživljenjski partner svojim strankam, ki ponuja inovativne in prilagojene rešitve v edinstveni distribucijski mreži.