Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Trenutno se predvaja

LOSE CONTROL

Kaj mora imeti dober tiskalnik?

plotter-2138990_1920

Pomislite na vašo rutino. Verjamemo, da se večina pozornosti pretaka v delo, študij ali izobraževanje. Jasno je, da imamo vsi kopico obveznosti, starši v službah, otroci v šolah in na fakultetah. Za brezskrbno delo in izobraževanje pa potrebujete tudi domačo pisarno. Ta mora poleg pisalne mize in pisarniškega stola imeti tudi računalnik, pisarniški material, kot so kemični svinčniki, papirji, mape in podobno. V vsaki dobri domači pisarni pa ne sme manjkati tiskalnik. V času epidemije so številni pričeli z delom od doma, nekateri to prakso poznajo že od prej, zato je tiskalnik še kako pomemben element. Poznamo več vrst tiskalnikov, ki so povsem primerni za vašo domačo pisarno. Lahko ste brezskrbni, saj jih bomo v nadaljevanju predstavili in poudarili kaj odlikuje dober tiskalnik. V kolikor vas to zanima, ste zelo lepo vabljeni, da nadaljujete z branjem.

Kot že omenjeno poznamo več tipov tiskalnikov, ki so posebej specializirani za točno določeno delo. Izbira je tako odvisna od vaših potreb. Naj ponazorimo s primeri. Laserski tiskalnik bodo izbrali vsi, ki potrebujejo hiter tisk in zelo raznolik tisk. Z laserskim tiskalnikom namreč lahko natisnete vse mogoče dokumente, zato lahko z njim brez težav urejate vse dokumente, ki so vezani na vaše podjetje, od obrazcev do računov. Poglavitna slabost laserskih tiskalnikov je v njihovih stroških, tako za tonerje, kot tudi za vzdrževanje naprave.

Brizgalni tiskalnik je morda idealna rešitev za vas. Ta tip namreč najpogosteje najdemo po domovih. So relativno poceni, poleg tega pa nudijo vse, kar omogočajo njegovi dražji bratje. Za večji obseg tiskanja je morda bolje razmisliti o kateri drugi rešitvi, kot je na primer zgoraj omenjeni laserski tiskalnik. Ne glede na to pa je brizgalni tiskalnik več kot dovolj, da lahko vaši otroci natisnejo seminarsko nalogo, vi pa brez težav natisnete besedilo ali izročke za tisto pomembno predstavitev.

Naslednji v vrsti tiskalnikov so foto tiskalniki. Ti, kakor že ime pove, so namenjeni za tiskanje fotografij. To je torej idealna rešitev za vse ljubitelje fotografije. Tako boste lahko kar doma natisnili svoje najljubše posnetke na foto papir in prihranili nekaj evrov, ki bi jih sicer namenili fotografskemu studiju za tiskanje tovrstnih fotografij. Za tiskanje boste potrebovali foto papir, a tega lahko brez večjih težav dobite v vsaki bolje založeni trgovini.

Na voljo je tudi iglični tiskalnik. Ta sodi med najstarejše tiskarske tehnike. Njegova poglavitna prednost je v nizkih stroških, pri tiskanju pa praktično sploh ni pomembno kakšen papir uporabljate, saj lahko tiskate tudi vse debelejše dokumente. S to tehniko so natisnjeni tudi potni listi. Imajo pa iglični tiskalniki tudi nekaj slabosti, kot je na primer njihov hrup, ter nizka grafična ločljivost.

Multifunkcijski tiskalniki pa predstavljajo idealno rešitev za vse, ki bi radi prihranili tudi pri prostoru. Ti tiskalniki namreč omogočajo, da lahko skenirate, tiskate in fotokopirate karkoli. Mar ni bolje imeti le eno napravo, kot pa tri ločene stroje? Lahko bi rekli, da gre pri teh tiskalnikih za univerzalno rešitev, saj nudijo povsem zadovoljivo uporabniško izkušnjo, ki bo zadovoljila večino ljudi.

printer-933098_1920.jpg
Tiskalnik
RS

Pri izbiri tiskalnika je potrebno torej pretehtati o potrebah. Šele nato lahko izberete tip tiskalnika, ki je najprimernejši za vas, nato pa vam svetujemo, da podrobno primerjajte naslednje lastnosti: strošek nakupa, strošek tonerjev, strošek tiskanja, strošek vzdrževanja, kakovost tiskanja in seveda hitrost tiskanja. Le na ta način boste lahko dobili in ustvarili široko sliko. Zdaj boste brez težav lahko izbrali cenovno ugodno rešitev, ki vam bo ponudila največjo mogočo kakovost. Poglavitni strošek tiskanja namreč predstavljajo tonerji, ki so lahko še kako dragi.

Če iščete najcenejšo rešitev pri nakupu tiskalnika imamo za vas odlično vest. Na spletnem mestu ceneje.si, boste lahko primerjali skoraj devet tisoč izdelkov za tiskanje. Brez težav boste s pomočjo filtrov našli idealno rešitev za vaš dom, zato nikar ne odlašajte in preverite ponudbo.