nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Trenutno se predvaja

HELLO

TERME OLIMIA SE Z DONACIJO ZAHVALJUJEJO GASILCEM

Termalni park Aqualuna. Foto Terme Olimia.

Po sobotnem požaru v Termalnem parku Aqualuna se tam življenje vrača na stare tirnice. Poškodovani prostori nad vhodom so počiščeni in pripravljeni na sanacijo, prav tako bosta kmalu pričela obratovati gostinska lokala pod prizoriščem požara. V zahvalo gasilskim društvom, ki so pomagala pri gašenju požara ter preprečevanju še večje škode, bodo Terme Olimia v prihodnjih dneh med društva razdelile donacijo v višini 7.000 € skupaj s 140 brezplačnimi vstopnicami za kopanje v Termalnem parku Aqualuna.

V sobotni intervenciji so sodelovala naslednja okoliška prostovoljno gasilska društva: PGD Pristava pri Mestinju, PGD Podčetrtek,  PGD Imeno, PGD Sela Verače Virštanj, PGD Zibika, PGD Mestinje, PGD Kristan Vrh, PGD Šmarje pri Jelšah in PGD Šentvid pri Grobelnem, društvo PGD Polje ob Sotli pa je ostalo v pripravljenosti. Osebje termalnega parka je zahvaljujoč pravilnemu in hitremu ukrepanju uspelo omejiti mesto požara do prihoda gasilcev; prvi so na kraj dogodka prispeli že 6 minut po pozivu na intervencijsko številko. Brez pomoči več kot 80 gasilcev osebju ne bi uspelo poskrbeti za varno evakuacijo zaposlenih in obiskovalcev ter zaščito ostalih objektov in preprečitev nastanka še večje škode. Gasilci so, tako kot že večkrat v zadnjih letih, dokazali, da so izjemno pomemben in nepogrešljiv del skupnosti, v zahvalo za njihovo požrtvovalnost pa jim bodo Terme Olimia namenile denarna sredstva za njihovo nadaljnje delovanje ali nakup opreme ter kopališke vstopnice, da se bodo lahko malce sprostili v poletnih dneh.

V soboto, 8. 7., nekaj čez 17. uro je v Termalnem parku Aqualuna zagorelo v skladišču enega izmed gostinskih lokalov. Uradni vzrok požara še ni potrjen, šlo pa naj bi za napako na električnem omrežju. Ob požaru je bilo na kopališču okoli 1.500 obiskovalcev ter osebje termalnega parka, v požaru pa ni bil ogrožen ali poškodovan nihče od gostov ali zaposlenih. Pridne roke sodelavcev Term Olimia so poskrbele, da je Aqualuna že naslednji dan obratovala nemoteno. Škodo na objektu sicer ocenjujejo na približno 300.000 €.

Vsem obiskovalcem, ki so v soboto, 8. 7. 2023, v Aqualuni kupili vstopnice po 13. uri, bodo na podlagi predloženega računa podarili ustrezno število brezplačnih vstopnic za ponovni obisk. Na elektronski naslov barbara.cer@terme-olimia.com naj do 21. 7. pošljejo sliko računa, ki so ga prejeli ob nakupu vstopnic in svoj naslov, na katerega jim bodo poslali nove vstopnice.