nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Trenutno se predvaja

EYES CLOSED

V soboto na Šmohor v lov za rekordom

Gremo v hribe, Nanos (3)

Pred nami je četrti pohod letošnje sezone akcije Laško Gremo v hribe, ko bomo skupaj spet plesali in peli po jutranjem vzponu. Tokrat je končna točka na nadmorski višini 784 metrov, natančneje pred domom na Šmohorju, do katerega vodijo številne pohodniške pa tudi kolesarske poti. Za vse, ki si na poti želite dodatne družbe, se voden pohod s Planinskim društvom Laško ob 9.00 uri začne pred gasilskim domom v Laškem. Zabava se pred planinskim domom v soboto, 15. julija, sicer začenja že ob 10. uri, skupaj pa bomo vztrajali vse do 14. ure. Na vrhu bo vse vztrajne pohodnike pričakala pijača dobrodošlice Laško 0,0.

lasko_gvh-2023_www-4-dogodek_570x308.jpg

Gremo v hribe, Nanos (7).jpg
Številni so zapečatili že tretji žig, tokrat je čas za četrtega.
Sviglo Production

Glasbena zabava

Kot smo letos že vajeni s pohodov do Ruške koče, na Lisco in na Nanos, bodo z nami tudi trije glasbeni gostje, ki bodo poskrbeli, da zabava nikakor ne bo zamrla. Na Šmohorju bodo z nami Ansambel Pik, Miki Vlahovič in Alya. Manjkali ne bodo niti športniki Laško družine, saj bodo vrh Šmohorja v soboto osvojili deskar Rok Marguč, rokometaša Uroš Milićević in Stefan Žabić (Rokometni klub Celje Pivovarna Laško) in predstavniki KK Zlatorog Laško. Tudi tokratni pohod pa je priložnost za nov žig Zlatorogove transverzale ponosa v kartončku »Gremo v hribe – Planinski dnevnik 2023«.

V lovu za rekordi

Pohod na Šmohor ima tudi posebnost, ki se je vsakokrat radi poslužujejo številni udeleženci. Kolesarsko društvo Laško namreč organizira tekmovanje iz Laškega na Šmohor. V preteklosti so tekmovalci že dosegali čase na nivoju »Rogliča«. Rekord, ki ga bodo lovili letošnji udeleženci, je namreč 18 minut in 25 sekund. Kdor poruši ta čas, dobi kar deset platojev piva. Lovimo pa tudi letošnji rekord največjega števila pohodnikov. Nam bo skupaj uspelo preseči dva tisoč hribolazcev z Nanosa?

Najbolj nor vikend v letu

pivo in cvetje
58. festival Pivo in cvetje Laško se začenja že v petek.
Promocijski material

Šmohor je dolga leta predstavljal zaključni dogodek akcije Laško Gremo v hribe, a ni naključje, da se je pred dvema letoma iz avgustovskega termina preselil na termin, ko se v Laškem odvija največji poletni festival Pivo in cvetje. Vsem oboževalcem in obiskovalcem v Laškem tako pripravijo več kot 48 ur plesa in zabave. Tudi ta vikend lahko po obisku festivala Piva in cvetje v petek, ko bodo nastopili Žan Serčič, Magnifico, Big Foot Mama, Dejan Dogaja, Jan Plestenjak, Polhakoliki in Boney M, svojo pot že v soboto nadaljujete na akciji Gremo v hribe na Šmohorju. Dan pa seveda zaključite na Pivo in cvetje zabavi skupaj z zasedbami Elivs Jackson, Šank Rock in Joker Out ter Luko Basijem in dvojcem BQL. S Šmohorja pa se bo v dolino spustila tudi Alya, ki bo v soboto kar dvakrat poskrbela za noro zabavo. Najbolj vztrajni pa si lahko ogledajo še nedeljsko povorko. To je najbolj nor vikend v letu, kjer ne smete manjkati.